Invigningsfestival på Ottersäng

Välkomna på invigningsfestival av möjlighetshuset Ottersäng (läs mer längst ner). Under Kristi Himmelfärdshelgen öppnar vi upp huset och fyller det med gemenskap, happenings, kreativitet och avslappnat umgänge.

30 maj – 2 juni
*^* EASE, LOVE & COMMUNITY! *^*

Intentionen med festivalen är att vara TILLSAMMANS – på ett närvarande, personligt och jordnära sätt. För att uppnå detta ”tillsammans” kommer vi under dagarna att göra olika saker, t ex dansa, ha workshops, vara kreativa, meditera och hjälpas åt med praktiska sysslor (laga mat, såga ved, jobba i trädgården mm),

Kom och träffa andra goa människor, bidra med dina gåvor, gör sånt du gillar eller prova något nytt och konstigt. Det kommer att bli allvar och lek, uppstyrt och fritt, görande och varande, arbete och häng!

Dagarna börjar med uppvärmning (typ yoga) och sedan frukost och morgoncirkel. Under dagen har vi också sharing i smågrupper. Alla kommer också att hjälpa till ett pass per dag med matlagning, disk mm.

DATUM & TIDER

Själva festivalen börjar på torsdag 30:e maj med café från 15, drop in under eftermiddagen och öppningsceremoni efter middagen. Det hela slutar söndag em med slutcirkel 14.30.

Vissa delar av programmet kommer också att vara öppet att delta i separat , t ex lördagskvällen med middag, konsert, underhållning och dans. (Pris 200:-)

Helgen före festivalen (24-26 maj) har vi bygg- och fixhelg. Du kan även komma redan på onsd 29:e maj eller tidigare, och vara med i Core Crew (begränsat antal) och hjälpa till att skapa tillställningen. Vi blir ett litet tight gäng som bygger energi tillsammans och hjälps åt att förbereda, göra fint och organisera matlagning mm.

PROGRAM

Följande programpunkter är inplanerade ännu så länge:
• Ecstatic dance
• Terrängkrocket
• Gryningsdopp för modiga och nymodiga
• Konsert med Magnus Vikström, ev. med vänner
• Röstworkshop
• Den moderna vilsenheten – Magnus S presenterar sitt bokprojekt
• Utejam – kontaktimpro (dans)
• Fysisk teater – kropp, rörelse och närvaro
• Ätliga växter i skog o mark (ej bekräftat)

Om vädret är bra hoppas vi göra en utflykt ut i naturen under fredagen, till bra lekställen för stora och små.

PRAKTISK INFO

HITTA HIT: Ottersäng ligger på Storgatan 18, 655 61 MOLKOM. Det går bra bussförbindelser från Karlstad.

BARN: Barn är välkomna. Vid behov skapar vi ett barnrum mm. Delar av programmet kommer att vara bara för vuxna. Hör av dig om du och barnen behöver ha ett mer ostört boende.

BO: Det finns ett 20-tal sovplatser i huset i sovsalar. Viss risk att det blir trångt, boka gärna tidigt. Det går bra att tälta på tomten, där det är gott om plats. Om man känner någon annan i Molkom att bo hos så minskar det trängseln lite.

ÄTA: Vi kommer att ha gemensam vegansk/vegetarisk mathållning.

PRIS (3 dygn inkl. mat, program och ev boende):

EARLY BIRD: 500:- (Anmäl dig och betala senast 20/5.)
RELAXED BIRD: 700:-
LATE BIRD (från 28:e Maj): 900:-
Barn = Gratis
Core Crew = Gratis.

Välkommen till Ottersäng! Vi ses i den värmländska försommaren…

/ Magnus och Ottersanden m fl.

BETALA TILL:
SWISH: 0768-19 46 22
BANK: Nordea 3300-6609250219 (Magnus Skånberg)

FRÅGOR:
magnus.skanberg@gmail.com
0768-19 46 22

MER OM ”HUB” OTTERSÄNG

Mycket snack, mycket jord, mycket verkstad

För snart fyra år sedan köpte jag Ottersäng, en stor gammal värmlandsgård i Molkom med jättelik trädgård och massor av möjligheter.

Sedan jag slutade jobba på Ängsbacka för ett år sedan har jag haft mer tid att få ordning på hus och trädgård, och med den här tillställningen vill jag bjuda in både gamla och nya vänner, samt ”extended community” i Molkom till huset.

Min intention är att Ottersäng ska bli en levande community och samlingspunkt för kurser, retreater, gemensam odling, co-working space mm.

Använd huset – eller bo under festival

Hör av dig om du är intresserad av att använda huset. Kanske hyra in dig för en mindre kurs eller retreat (max 18 pers), eller arrangera ett event, ordna en skapardag eller ha en fest. Huset är fullt av möjligheter.

Man kan också boka boende ihuset i anslutning till Ängsbackas festivaler (och volontärsperioder). Grundpris: 200 kr per natt i delat rum.